Bariyer sistemleri : Otopark alanlarında giriş, çıkışların güvenli ve hızlı bir şekilde  sağlanmasını sağlayan sistemlerdir.  Amaçlarına ve kullanım yoğunluğuna uygun bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Doğru ürün seçilmez ise ürün ne kadar kaliteli olursa olsun sorunlar doğurur. Bu nedenle ürün seçimleri sahadaki profesyonel ekiplerimiz tarafından yerinde keşif yapılarak tespit edilir ve uygulaması yapılır. Bariyer sistemleri; Kollu bariyer, Yana kayar kapılar, Dairesel (teleskopik) kapılar, road blocker, mantar bariyer gibi çeşitlere ayrılır. 


Kollu Bariyer Sistemleri
Otopark bariyer sistemleri, otoparklarda güvenliği ve kontrolü sağlamak  amacıyla kullanılan sistemlerdir. Günümüzde hemen hemen her otoparkta bariyer sistemleri kullanılmaktadır. Güvenliğin yanı sıra araçların geçiş kontrolünü de sağlayan bariyer sistemleri, kalabalık ve park sorunu yaşanan yerlerde insanların kolaylık ile park işlemlerini gerçekleştirmesini sağlar. Sitelerin, apartmanların kapalı veya açık garajlarına başka araçların girmesini engelleyerek konfor yaratır. Elektrostatik boyalı ya da paslanmaz çelik gövdeden oluşmaları ile iç ve dış tüm ortamlarda sıkıntısız çalışmaktadır.   

Bariyerlerin kol uzunlukları 3-7 metre arasında kullanacağınız alanın genişliğine göre değişiklik göstererek metraj farketmeksizin uygun bir çözüm sunmaktadır. Otopark bariyerleri, kol uzunluğunu göre 1-6 saniye arasında açılıp, kapanabilmektedir. Kısa kollar da 1 saniyede bile açılma sağlanmaktadır.  Elektrik kesintilerinde ise istenirse akü veya ups ile beslemeye devam edilebilir. Arıza veya elektrik kesinti durumlarında eğer yedek besleme yok ise manuel olarak açıp, kapatabilecek anahtarlı manuel hareket sistemi mevcuttur.   

Otopark Kollu bariyerleri uzaktan kumanda, HGS ve PTS  ile kontrol edilmektedir. Bu durum kullanıcıların konforonu ve güvenliğini artırmaktadır. Üzerlerinde bulunan emniyet fotoselleri sayesinde bariyerlerin araçlara, insanlara veya diğer nesnelerin üzerine inmesi engellenmektedir. 


Otopark Kollu bariyerleri  otoyollarda, sitelerde, apartmanlarda, havaalanlarında, holdinglerde, iş merkezlerinde, plazalarda ve buna benzer her alanda kullanılmaktadır. Diğer bariyer sistemlere göre daha hızlıdır ve daha yoğun kullanımlara uygundur. Üstelik otopark bariyerlerinin zaman kontrolü özelliği ile bariyerin istediğiniz saatte açılmasını ya da istediğiniz saatte kapanmasını sağlayabilirsiniz. 

Yana Kayar Otomatik Kapı
Yana Kayar Kapı Motorları bariyer sistemlerinde en sık kullanılan motor türlerinden biridir. Sürgülü Kapı Motorları diye de adlandırılan bu motor tipleri kapıların ağırlıkları çok önemlidir. Yana Kayar Kapı Motoru kullanılacak olan kapının ağırlığı başta olmak üzere kapının kullanım sıklığı ve açılıp kapanma hızına göre değişkenlik göstermektedir

Yana Kayar Kapı Motorları genellikle bahçe kapılarında ve garaj kapılarında kullanılmaktadır. Motorun içinde bulunan elektronik kart ünitesi, bu motorun üzerinde bulunan dişlinin dönmesine sağlayarak, bu dişlinin kapının üzerinde yerleştirilmiş kremiyer dişliye hareket vermesi ile ortaya çıkmış mekanizmaya yana kayar motor deniliyor. 


Yana kayar kapısının iki tarafında da emniyet fotoselleri bulunur. Bu fotoseller sayesinde kapıdan geçen araç veya insan olduğunda bu durumu algılayarak kapanıyor ise durup açılmaya başlar ve ya durur. Bu işlem motor içindeki elektronik kart ünitesinden ayarlanabilmektedir.  Yani kapıdan bir geçiş gerçekleştiğinde  fotoseller algıladıktan hemen sonra kapı açılmaya gidebilir, yada olduğu yerde kalmaya ayarlanabilir. Kapıların üzerinde motorun çalıştığını gösteren yanıp sönen flaşör lambalar bulunmaktadır.

Yana Kayar Kapı Motoru seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler vardır.

Bunlar;
Kapının kullanıcı sayısı
Kapının ağırlığı
Kapının uzunluğu
Normal veya hızlı yana kayar kapı motoru

Daha önceden var olan kapılara kayar kapı motoru için kontroller yapmak gerekmektedir. Kayar kapıyı elle  kolayca ileri geri hareket ettirilebiliyor olması gerekmektedir. Eğer kayar kapı kolayca elle hareket etmiyor ise ,kayar kapının tekerlerine, terazisine ve rayına bakılmalıdır. Tekerleklerin transmisyon mili üzerinde hareket etmesi en doğru kayar kapı türüdür.  Yana kayar kapı tekerleri değiştikten sonra veya ray tamir edildikten sonra Yana Kayar Kapı Motoru uygun bir yere montajı yapılır.

Dairesel kanatlı kapı motoru
Dar girişi olan veya sürgülü kapı için olan mevcut yeri olmayan alanlar için ideal bir çözümdür. Kapılar iki veya tek kanat olarak çalışır. İki kanat olması hep hızını hem de ömrünü arttırdığı için iki kanat seçilmesi tavsiye edilir. 

Dairesel olarak çalışan kapılar da motor kanat hareketlerini otomatik olarak yapmayı sağlar. Genel olarak müstakil villa ve yoğunluğu az olan yerlerde tercih edilmelidir. Diğer iki tip bariyer sistemine göre dairesel kapılar yavaş açılır ve çok yoğun kullanıma uygun değildir. 


Kanatlı kapı motorunda tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken durumlar;
•  Kanatların uzunluğu,
•  Kanatların ağırlığı, 
•  Kullanıcı yoğunluğu,

Kapının fiziksel durumu çok önemlidir. Çalışma voltajları yoğunluk için önemlidir. Yoğun kullanımlarda 24V motor tercih edilmelidir. Motor gücü tercihinizi etkilemelidir. Kanatlı kapı montajı ve seçimi için sahada keşif yapılmalı ve kapının durumu incelenmelidir.

İstenmeyen giriş-çıkışları engellemek amacıyla da dışarıdan çoğaltılması mümkün olmayan kumanda sistemi ve elle açmaya karşı kullanılan manyetik kilitler ile de aklınız evde kalmayacaktır, yani sizden habersiz kimsenin kapıyı açmasına olanak yoktur. Motorlar şık tasarımlı olan dairesel kapıların görüntüsünü kendi şık tasarımlarıyla tamamlar. 


İLETİŞİM
EN ÇOK TIKLANANLAR
BİZİ TAKİP EDİN
HABER BÜLTENİ

Güncel haberleri almak için lütfen mail adresinizi giriniz.

Başarılı! Mail listemize eklendiniz.
Uyarı! Bir sorun oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
Başarılı! Adresiniz mail listesinden çıkarıldı.